Deze pagina afdrukken
maandag, 18 juni 2018 10:47

Eren van je ouders. Kun jij dat?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Onlangs was ik bij de 5e van de 6 dagen van de opleiding tot Loslaatcoach. Super opleiding, blij en dankbaar dat ik dit mag doen. Deze dag gingen we onder andere bezig met onze ouders. Met dankbaar zijn en het eren van onze ouders.

Nou dat is nogal een ding voor mij. Niet wat mijn moeder betreft. Mijn moeder is een lieverd. Is er altijd voor ons geweest. Heeft zichzelf volledig weggecijferd voor ons. Voor een opgroeiend meisje ook wel problematisch trouwens. Want het geeft een beeld dat het de bedoeling is, dat je je als vrouw volledig weg cijfert voor je kinderen. Is dat het beeld wat je je dochter wilt geven? Ik niet, ik mag ook voor mezelf zorgen en mezelf soms op de voorgrond zetten. Maar dat is een ander verhaal. Ik heb natuurlijk 2 ouders, een vader en een moeder. Mijn vader is een ander verhaal. 
 
 
De Opdracht
 
Dus deze opdracht, ik neem je even mee. In opstelling tegenover mijn ouders gaan staan. Niet dat mijn vader en moeder en zijn, maar ik kies 2 mensen die mijn vader en moeder representeren. Maar eerst mijn vader. Zo hier heb ik echt moeite mee. De tekst die ik moet uitspreken. Ik wordt er echt misselijk van. Dat ik hem eer, dat ik blij ben dat hij mijn vader is en ik zijn dochter. Ga zo maar verder. Dit is zo moeilijk. 
Waarom? Omdat ik dit zo niet voel. Het enige waarom ik hem kan eren, is om het feit dat hij mij, biologisch gezien, gemaakt heeft. Maar daar houdt het dan ook mee op. Waarom dan toch de woorden uitspreken? Omdat het goed is voor mij. Ik merk belemmeringen in mijn leven en mijn onderneming. Dit is een begin van het weghalen ervan. Omdat ik er een stuk healing en loslaten mee in gang zet. Maar ook omdat het eren van mijn vader meer is dan alleen hem. Het gaat over over mijn voorvaderlijke lijn. 
 
Ik zeg de woorden, terwijl de tranen mij over de wangen lopen. Ik stotter en kuch, maar de woorden komen wel. De man die mijn vader representeert, ik kijk hem niet aan. Geen behoefte aan. Ik heb het contact verbroken, maar heb nog wel het nodige los te laten. 
 
 
Eren en dankbaar zijn, is het begin van helen van blokkades
 
 
 
 
 
Mijn moeder
 
Dan de woorden aan mijn moeder. Die spreek ik uit met veel liefde. Ook niet zonder moeite. Ook hier lopen de tranen over mijn wangen. Ik ervaar hoe moeilijk haar weg is geweest. Ik dank haar hiervoor. Ze is er altijd geweest en nog steeds. Geen makkelijk leven, maar de liefde is er altijd. Dank je mam. Ik houd van je.
 
 
Hoe is dat voor jou? Het eren en danken van je ouders? Lukt jou dat?
Of zit daar nog een stuk net zoals bij mij en belemmert jou dat ook in je onderneming, je leven?
 
 
Hartegroet,
Rilana
 
Ps. 13 juli dagworkshop: Loslaten van je ouders is (g)een Kunst. Kom je ook? Ik heb plaats voor 4 tot 6 mensen.
Gelezen: 2654 keer Laatst aangepast op dinsdag, 19 juni 2018 16:13
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl