Kom terug bij jezelf en geniet van natuurlijk leven in flow

Nieuwe website

Niet zo lang geleden heb ik besloten mijn werkzaamheden onder een andere bedrijfsnaam en vorm door te zetten. Sinds kort kun je mijn diensten terugvinden op www.rilana-altena.com.


Naast mijn trainingen, workshops en werkzaamheden als coach. Vind je op deze site ook mijn vernieuwde blog en een nieuwe webshop waar je naast mijn trainingen en workshops. Ook terecht kunt voor mijn ebooks en het laten zetten of onderhouden van dreadlocks.

Ik hoop je gauw te zien op www.rilana-altena.com!

dinsdag, 10 juli 2018 14:58

Welk cijfer geef jij je leven?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Ik zat gisteren bij een businessmeeting met 3 andere lieve coaches. We gaan iets gaafs organiseren in Twente. Daarover later meer. Maar er werd een vraag gesteld, waar ik nu nog over aan het voelen ben. 

 

'Welk cijfer geef jij je leven?' Een hele mooie, maar ook wel heftige vraag.

 

Als ik naar mijn leven kijk, dan geef ik daar heel veel verschillende antwoorden op. In de jaren dat ik 20 was, leefde ik niet zo bewust. Dacht ik daar totaal niet over na. een 6,5 is denk ik wel een cijfer, die ik er nu voor zou geven. Eigenlijk een nietszeggend cijfer. Het is voldoende, maar ook niet meer dan dat. 

 

Bewustwording

Begin 30 kwam ik in aanraking met natuurspiritualiteit, gelijkgestemden en ging ik veel bewuster leven. Terugkijkend naar die tijd geef ik op sommige onderdelen zeker een 8. Mijn eigen ontwikkeling, de mensen die ik leerde kennen, de ervaringen die ik opdeed, de bewustwording die ik meemaakte. Ja, zeker een 8. Relationeel gezien kan ik alleen maar een steeds lager wordend cijfer geven. Het begint met een 7,5, maar eindigt op een 4. Heftige tijd, die soms heel beangstigend, eenzaam en verdrietig was. Dan is het heel fijn te weten, dat je lieve familie en zusters hebt, die je altijd helpen. Hoe dan ook en waarmee dan ook. Zelfs met een dak boven je hoofd.

 

 

The more you praise en celebrate your life, the more there is in life to celebrate ~ Oprah

 

 

 

Met eigen benen doen

Nu zit ik in zoveel beter vaarwater. Ik ben steeds blijer met mijzelf, heb een fijne, gelijkwaardige relatie met mijn lief. Ik heb een lieve, soms eigenwijze bonusdochter van bijna 11 en een lieve, onbenullige hond. Ik ben nu volledig ondernemer, geen ander inkomen meer dan mijn eigen praktijk en freelance werk (wel van mijn lief, dus het huishouden blijft draaien). Maar verder doe ik het met mijn eigen benen. Super spannend, maar ook supergaaf en uitdagend. 

Dus mijn cijfer nu? Een 8,5. Waarom geen 9 of 10? Omdat er altijd ruimte over blijft voor verbetering. Niet dat ik niet onwijs tevreden ben. Maar stilstand is achteruitgang. Let wel, niet hetzelfde als rust nemen, want dat is super belangrijk voor een ondernemende vrouw. Rust, me-time, spelen, genieten en dan weer heerlijk door. Creativiteit komt vanuit rust, ruimte, stilte en speelsheid. Die ruimte neem ik ook, vandaar de 8,5. Maar vervolgens Up, Up and Away!

 

  • Welk cijfer geef jij je ondernemers-leven? En waarom?
  • Is het cijfer laag? 

Wil je je cijfer graag hoger hebben? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Hartegroet, Rilana

 

Ps. Soms is het voor een hoger cijfer nodig om zaken uit het verleden, bijvoorbeeld je ouders/uit je jeugd, los te laten. Dat kan as vrijdag bij de dagworkshop 'Loslaten van je ouders is (g)een Kunst'. Je kunt je HIER aanmelden. 

Pps. In september begin ik met een jaartraining gekoppeld aan de cyclus van het jaar en de natuur. Daar zijn 2 groepen voor met maximaal 6 plekken. Wacht dus niet te lang met opgeven. Mail mij voor meer info. 

Gelezen: 2806 keer Laatst aangepast op dinsdag, 10 juli 2018 18:02
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.